Bjergsted kulturpark

Norsk lydinstitutt

Bjergsted kulturpark

Velkommen til Bjergsted kulturpark!

Norsk Lydinstitutt er gjennom Bjergsted-samarbeidet del av et unikt fellesskap i Norge. I Bjergsted-parken er kulturinstitusjoner fra kulturskole til høyere utdanning, festivaler og frivillig kulturliv samlet, noe som gjør at det er lettere å dra nytte og vokse på hverandres kompetanse og erfaringer.

Bjergsted er en vakker park med en interessant historie. Parken ligger en liten spasertur nordvest for Stavanger sentrum. Du kan nå parken ved å vandre langs Standkaien, der Blå promenade nå opparbeides, eller gjennom Gamle Stavanger. Det nye konserthuset ligger ved sjøen i Sandvigå, og danner en ny forbindelse mellom Bjergsted og sentrum.

Kulturinstitusjonene i parken omsetter for ca. 140 mill. kroner årlig og 300 personer har sin arbeidsplass i parken. Stavanger konserthus hadde i 2008 155 000 besøk.

Stavanger Kulturskole flyttet inn i det nye kulturskolebygget i Bjergsted tidlig i 2012.

Rogaland fylkekommune etablerer nå et videregående skoletilbud i musikk, dans og drama i Bjergsted. Skolen blir en avdeling av Stavanger katedralskole, og det nye bygget skal stå klart sommeren 2011. Skolen er dimensjonert for 180 elever.

Ved Universitetets Institutt for musikk og dans er det ca. 200 studenter.

Visjonen er at Bjergsted skal videreutvikles som et nasjonalt kraftsenter for musikk og kunst.

Sist oppdatert: 09.10.2017 09:52. Nettansvarlig
Vennligst kontakt oss med kommentarer og forslag til forbedringer.
©Norsk Lydinstitutt, Bjergsted Terrasse 5a, 4007 Stavanger. Tlf: +47 993 23 643