Lokaler

Norsk lydinstitutt

Lokaler

utstillingshall

Utstillingshallen er det første publikum møter når de kommer inn dørene til lydinstituttet. Her har vi en permanent utstilling som eksemplifiserer hvordan lyd har blitt tatt opp og spilt av siden Edisons tid. Her kan du se fonografer, sveivegrammofoner, som skapt til å ta med seg på strandtur, og avspillingsmedier fra voksruller og skjellakkplater til magnetbånd og moderne cder.

Her finner du også et utdrag av Peer Gynt-utstillingen som har fartet land og strand rundt med eksempler på platecover til Peer Gynt fra hele verden. I utstillingshallen vil det også til enhver tid være en skiftende utstilling av platecover tilknyttet aktuelle temaer.

Arbeidsplasser

I dette rommet er det satt opp to store arbeidsbord som er ypperlige til kollokviearbeid for studenter ved universitetet. Det er også tilgang på trådløst internett i hele lokalet.

dørumsgaardstuen

Dørumsgaardstuen holder Dørumsgaards stolthet: hans vokalsamling. Her er også Dørumsgaards eget piano plassert, fraktet fra hans hjem i Marzio, Italia til Stavanger etter hans død. Hos Norsk lydinstitutt har vi den komplette utgaven av Dørumsgaards oversettelser av asiatisk poesi: Viften av perlemor, og denne har fått en prominent plassering i Dørumsgaardstuen.

balkong

Oppe i 2. etasje finnes den norske samlingen, hvor musikk av og med norske komponister og musikere er trukket ut fra hovedsamlingen. 2. etasje er også hjem for instrumentalmusikken på vinylplater. Er du ute etter Tandberg-samlingen med gamle båndopptakere fra Tandberg, finner du den i hovedrommet her oppe.

Arbeidsplasser

I hovedrommet i 2. etasje er det en arbeidsplass med PC, som publikum har mulighet for å bruke. Det finnes også en lyttestasjon hvor man kan lytte til vinylplater fra samlingen. Er det ønske om å lytte til andre formater enn vinylplater, er betjeningen behjelpelig med å finne løsninger.

auditorium

Norsk lydinstitutt har et eget auditorium, som brukes til en rekke arrangement, så som lyttekurs, skoleklasse-besøk og som undervisningsrom for universitetet. Auditoriet tar ca. 50 personer, og inneholder PC, prosjektor, whiteboard-tavler med og uten notelinjer, piano og platespiller som kan spille av LP-plater, 78-plater og Pathé-plater. Rommet leies ut, for eksempel til årsmøter for lokale lag og foreninger.Ta kontakt for prisoverslag.

studio

Norsk lydinstitutt har to studioer beregnet på digitalisering av gammelt lydmateriale.

magasiner

Lydinstituttet har totalt 3 magasiner. I orkestermagasinet oppbevares orkestermusikk, musikk fra barokken og renessansen, og kormateriale. I de to klimakontrollerte magasinene oppbevares materiale som av bevaringsmessige årsaker må oppbevares under kontrollerte forhold, dette inkluderer 78-platene, Pathé-platene og magnetbåndene.

Sist oppdatert: 09.10.2017 09:52. Nettansvarlig
Vennligst kontakt oss med kommentarer og forslag til forbedringer.
©Norsk Lydinstitutt, Bjergsted Terrasse 5a, 4007 Stavanger. Tlf: +47 993 23 643