Julekalender 2015

Norsk lydinstitutt


del denne siden

 • Send på epost
 • Del på Facebook
 • Del på Twitter
 • Del på MySpace
 • Del på Del.icio.us
 • Del på Kudos
 • Del på StumbleUpon
 • Del på LinkedIn
 • Del på Digg
 • Del på Reddit
 • Del på Newsvine
 • Del på Technorati
 • Legg til Google bokmerke

påminnelse

Meld deg på julekalenderen på facebook eller send epost til arkivleder for å få beskjed når neste luke åpnes

Norsk Lydinstitutt er på facebook. Lik siden vår for å få oppdateringer om nyheter knyttet til lyd og lydhistorie, og instituttets arrangement og aktiviteter.

åpne lukene

Julekalender 2015

Hei! Velkommen til årets Julekalender!

Nok en gang inviterer Norsk lydinstitutt til en musikalsk julekalender med smakebiter fra den rikholdige samlingen som befinner seg i Stavanger. Denne gangen er det vår nye musikkbibliotekar som har satt sammen utvalget!

I ventetiden kan dere lytte til våre julekalendre fra 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 og 2014.

julekalender

Mitt navn er Patricio og jeg er den nye og muntre musikkbibliotekaren her på instituttet. Jeg er født i det skjønne Buenos Aires, som er kaldt Syd-Amerikas Paris. Der vokste jeg opp og der begynte jeg å studere musikk ved konservatoriet og ble meget interessert i tidligmusikk, især fransk barokk. I 25 år har jeg bodd fast i Europa, først i Genève, hvor jeg studerte ved senteret for tidligmusikk (Centre de Musique Ancienne). Der arbeidet jeg også som bibliotekar og jobbet med referansearbeid som å søke etter musikk og noter i verdens arkiver og biblioteker. Materialet jeg fremskaffet ble fremført av lærere og studenter. Fem år senere flyttet jeg til København, hvor jeg studerte bibliotekfag. Jeg har skrevet noen faglige artikler og en bibliografi om blokkfløyterepertoar. Jeg har ellers en meget bred musikksmak. Selv om tidligmusikk tar en stor del, kan jeg godt høre jazz, især 1950-årenes lounge, latin jazz, kinesisk jazz fra 1920- til -40-årene og mange andre genrer. Jeg liker ellers planter, gamle ting, det å samle og lese gamle folke eventyr, gamle bøker, matlaging, sol og natur. Jeg elsker å spille min barokkdreielire som gir litt mer liv i «Den Gammel Stall» hvor jeg bor i dag, som er det eldste hus i byen. Ja, jeg er heldig!

Jeg flyttet til Stavanger og begynte å jobbe her på Instituttet i mars måned i år, og det har tatt meg tid til å lære å kjenne Instituttets hemmeligheter (og det er ennå mange å oppdage!!!). Jeg er en som elsker å finne frem noen glemte skatter, og ser hva kan jeg finne i bortgjemte hjørner. Disse skattene her på Instituttet er blant annet de gamle 78-platene som jeg synes det kan være interessant å lytte til. Hvorfor? Fordi de kan inneholde en interessant fortolkning av et verk, fordi musikken har en særlig historie eller har hatt en spesiell betydning for samfunnet. Det kan også være fordi det er et stykke «curiosa», noe komisk, eller fordi jeg rett og slett synes det er et vakkert stykke musikk. Jeg har samlet en del av disse platene for å dele dem med dere i mørke og kalde desemberdager, en tid der man ofte kan bli litt nostalgisk og man ønsker å finne på noe hyggelig og oppleve noe som varmer hjertet. Her er det en liten samling julemusikk fra forskjellige steder i verden, fra forskjellige tider og litt av hvert for enhver smak.

Vi feirer i år Gunnar Sandvold’s 100-års jubileum. Han ble født her i Stavanger den 28. august 1915, han var snekker men var også udannet som sanger i Milano. Det at Dørumsgaard-samlingen kom til Stavanger og Norsk Lydinstitutt ble opprettet her er blant annet takket være Sandvolds interesse for musikk og det store engasjementet han viste for Stavangers musikkliv.

Jeg håper at dere vil sette pris på musikkutvalget. Gledelig Jul!!!!!


Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/u/u1774634/www/talkback/comments-display-prep.php on line 100

Kommentarer (0)

Skriv en ny kommentar
?

? ?

 
Utviklet av TalkBack

Sist oppdatert: 26.12.2017 00:33. Nettansvarlig
Vennligst kontakt oss med kommentarer og forslag til forbedringer.
©Norsk Lydinstitutt, Bjergsted Terrasse 5a, 4007 Stavanger. Tlf: +47 993 23 643